Polityka Prywatności
Medicover Sp. z o. o.

Polityka Prywatności Medicover Sp. z o. o.

Poufność danych i ochrona prywatności naszych Klientów stanowi dla nas kwestię priorytetową. W związku z tym w trosce o bezpieczeństwo Twoich danych oraz respektując obowiązujące przepisy prawa, w Medicover sp. z o.o. ustanowiono politykę określającą zasady dotyczące sposobu gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych.

Podstawy prawne przetwarzania danych osobowych

Podstawy prawne przetwarzania Twoich danych to:

  • umowa objęcia opieką medyczną,
  • umowa na świadczenie usług niemedycznych,
  • prawnie uzasadniony interes polegający na marketingu bezpośrednim usług własnych administratora danych (w tym profilowaniu) oraz dochodzeniu roszczeń, a także zapewnienia bezpieczeństwa osób i mienia,
  • przepisy prawa.

Administrator Danych Osobowych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Medicover sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie 00-807, al. Jerozolimskie 96.

Inspektor Ochrony Danych

Wyznaczyliśmy inspektora ochrony danych. Jest to osoba, z którą możesz się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych. Z inspektorem możesz się kontaktować w następujący sposób:

  • listownie na adres: Inspektor Danych Osobowych Medicover, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa
  • przez e-mail: IOD@medicover.pl

Dane osobowe

Podane przez Ciebie dane osobowe przetwarzane są w celu:

  • objęcia Cię umową opieki medycznej,
  • dostarczenia Ci usługi niemedycznych polegające m.in. na doborze okularów
    i soczewek korekcyjnych,
  • dokonania rozliczeń z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej,
  • obsłużenia reklamacji jeśli wpłyną,
  • przekazania materiałów promujących produkty i usługi własne administratora danych,
  • archiwizowania Twoich danych zgodnie z przepisami prawa,
  • zapewnienia bezpieczeństwa osób i mienia (prowadzony monitoring wizyjny kliniki).

Przysługują Ci następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

  1. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych – jako że przetwarzamy Twoje dane w celach marketingowych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu,
  2. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych ze względu na szczególną sytuację – w przypadkach, kiedy przetwarzamy Twoje dane na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu,
  3. prawo wycofania zgody,
  4. prawo dostępu do Twoich danych osobowych,
  5. prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych,
  6. prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych, tylko w sytuacji jeśli nie będziemy zobligowani przepisami prawa do ich przetwarzania,
  7. prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych,
  8. prawo do przenoszenia Twoich danych osobowych, tj. prawo otrzymania od nas Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych lub zażądać, abyśmy przesłali Twoje dane do innego administratora. Jednakże zrobimy to tylko jeśli takie przesłanie jest technicznie możliwe.

Aby skorzystać z powyższych praw, skontaktuj się z nami lub z naszym inspektorem ochrony danych.

Szczegółowe informacje dotyczące realizacji praw znajdziesz tutaj ->>

Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Dane zbierane automatycznie

Podczas wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie rejestrowane są dane dotyczące Państwa aktywności, m. in. adres IP, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Dane te wykorzystywane są tylko i wyłącznie w celach administracyjnych i statystycznych.

Przesyłanie danych osobowych i komunikacja z naszymi serwerami jest zaszyfrowana i odbywa się z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Serwery, na których przechowywane są dane osobowe są własnością Medicover i są zabezpieczone przed dostępem osób nieupoważnionych.

Wykorzystanie ciasteczek („cookies”)

Nasza strona internetowa może wykorzystywać mechanizm „cookies”, który służy identyfikacji sesji użytkownika podczas korzystania z naszej strony. „Ciasteczka” nie zawierają żadnych danych osobowych i zapewniają poprawne działanie aplikacji.

W celu zablokowania przesyłania tego typu plików należy odpowiednio ustawić przeglądarkę mając na uwadze to, że niektóre funkcje witryny mogą nie działać.

Udostępnianie danych podmiotom trzecim

Medicover sp. z o.o. będzie przekazywać Twoje dane osobowe:

  • podmiotom przetwarzającym dane w imieniu administratora danych,
  • podmiotom uprawnionym przepisami prawa,
  • podmiotom i osobom fizycznym upoważnionym przez Ciebie.

Medicover sp. z o.o. zastrzega sobie prawo do zmian w treści polityki prywatności w sytuacji zmian w przepisach prawa polskiego lub wdrażania nowych rozwiązaniach technologiczno-informatycznych.

Nasze metody leczenia

Diagnostyka

Diagnostyka i Screening

Zanim wybierzemy odpowiednią metodę leczenia, każdy pacjent poddawany jest szczegółowej diagnostyce. W pierwszym etapie dokonujemy pomiarów masy ciała i oceny stanu zdrowia pacjenta.

Leczenie zachowawcze

Opracowując program leczenia zachowawczego, bierzemy pod uwagę przyczyny Twojej otyłości, styl życia i przyzwyczajenia żywieniowe, schorzenia, a także alergie.

Balon dożołądkowy

Metodę leczenia balonem żołądkowym polecamy osobom, których BMI wynosi od 30 do 40.
Jest ona oparta na małoinwazyjnym zabiegu założenia balonu żołądkowego.

Leczenie operacyjne

Leczenie operacyjne

To rozwiązanie polecamy osobom, których BMI wynosi 35 lub 40 które dodatkowo mają choroby wtórne do otyłości (nadciśnienie tętnicze, zespół bezdechu nocnego, zmiany zwyrodnieniowe stawów).

Wsparcie lekarza bariatry w leczeniu otyłości

Wsparcie lekarza bariatry w leczeniu otyłości

Nasi specjaliści

Zespół Kliniki Leczenia Otyłości tworzą lekarze wielu specjalizacji. Pracują wspólnie nad koncepcją leczenia każdego pacjenta i tworzą optymalne programy leczenia.

Chirurdzy

dr hab. n. med. prof. nadzw. UJK Maciej Kielar

dr hab. n. med. prof. nadzw. UJK Maciej Kielar

prof. dr hab. n. med. Wiesław Tarnowski

prof. dr hab. n. med. Wiesław Tarnowski

dr Andrzej Lewczuk

Lekarz prowadzący

dr n. med. Patrycja Wachowska-Kelly

dr n. med. Patrycja Wachowska-Kelly

Dietetycy

mgr Ewa Kurowska

mgr Ewa Kurowska

dr Monika Molenda-Dąbrowska

dr Monika Molenda-Dąbrowska

Psycholodzy

Psycholog Olivia Heringa

Psycholog Olivia Krasińska

Blog
Kiedy mówimy o otyłości, a kiedy o nadwadze

Najprostsza definicja otyłości mówi, że jest to patologiczne zwiększenie ilości tkanki tłuszczowej w organizmie wynikające z zaburzenia stanu odżywienia – przyjmowania większej ilości energii w pożywieniu, niż wynosi jej zużycie.

Przyczyn otyłości jest wiele, choć najczęściej występuje ona w wyniku przekarmienia, złych nawyków żywieniowych, diety zbyt bogatej energetycznie w stosunku do potrzeb organizmu, zmniejszenia lub całkowitego braku aktywności fizycznej, stresu, zaburzeń emocjonalnych i psychicznych, czynników kulturowych oraz rodzinnych.

Mapa
Mapa dojazdu do Szpitala Medicover

Osoby korzystające z komunikacji miejskiej mogą do nas dojechać autobusem linii 217 i 522.

Przystanek (Branickiego) znajduje się w odległości ok. 50 m od szpitala.

GPS 52,15513 N, 21,07863 E, 52’9’18 N, 21’4’43 E

Szanowni Pacjenci,

informujemy, że oddany do Państwa dyspozycji trzypoziomowy parking, znajdujący się naprzeciwko wejścia do Szpitala, posiada wąskie przejazdy. W związku z tym, manewrowanie, szczególnie większymi pojazdami, może okazać się trudne. W takiej sytuacji zachęcamy do korzystania z parkingu zewnętrznego, który posiada 117 miejsc postojowych i jest umiejscowiony na tyłach budynku.

Formularz kontaktowy

Zostaw swoje dane, skontaktujemy się z Tobą

    ** Jeżeli klikniesz „Zaznacz wszystkie poniższe zgody” automatycznie zaznaczasz wszystkie zgody. Możesz też zaznaczyć lub odznaczyć każdą ze zgód z osobna.

    • Wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych przez Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa w celu marketingu produktów i usług własnych w tym poprzez profilowanie/ przesyłanie materiałów marketingowych.
    • Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa oraz podmiotów Medicover Polska, informacji handlowo-marketingowych z użyciem telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i tzw. automatycznych systemów wywołujących w formie wiadomości elektronicznych (e-mail, SMS/MMS, serwisy internetowe, w tym portale społecznościowe, powiadomienia push)
    • Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa oraz podmiotów Medicover Polska, informacji handlowo-marketingowych z użyciem telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i tzw. automatycznych systemów wywołujących w formie połączenia głosowego (rozmowa telefoniczna, komunikaty głosowe IVR)
    • Wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych przez Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa w celu marketingu produktów i usług podmiotów Medicover Polska, w tym poprzez profilowanie/ przesyłanie materiałów marketingowych.

    * pola wymagane

    Informacje podstawowe dotyczące przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych
    • Administrator danych: Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa
    • Cele przetwarzania: marketing własnych produktów i usług [w tym profilowanie]; marketing produktów i usług Medicover Polska [w tym profilowanie]
    • Podstawy prawne przetwarzania: Twoja zgoda
    • Prawa związane z przetwarzaniem danych: prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych; prawo dostępu do danych osobowych; inne prawa, o których mowa w szczegółowej informacji o przetwarzaniu danych
    • Odbiorcy danych: Podmioty przetwarzające dane osobowe w imieniu Medicover Sp. z o. o

    Szczegółowe informacje o przetwarzaniu Klauzula informacyjna