Polityka Prywatności
Medicover Sp. z o. o.

Polityka Prywatności Medicover Sp. z o. o.

Poufność danych i ochrona prywatności naszych Klientów stanowi dla nas kwestię priorytetową. W związku z tym w trosce o bezpieczeństwo Twoich danych oraz respektując obowiązujące przepisy prawa, w Medicover sp. z o.o. ustanowiono politykę określającą zasady dotyczące sposobu gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych.

Podstawy prawne przetwarzania danych osobowych

Podstawy prawne przetwarzania Twoich danych to:

  • umowa objęcia opieką medyczną,
  • umowa na świadczenie usług niemedycznych,
  • prawnie uzasadniony interes polegający na marketingu bezpośrednim usług własnych administratora danych (w tym profilowaniu) oraz dochodzeniu roszczeń, a także zapewnienia bezpieczeństwa osób i mienia,
  • przepisy prawa.

Administrator Danych Osobowych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Medicover sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie 00-807, al. Jerozolimskie 96.

Inspektor Ochrony Danych

Wyznaczyliśmy inspektora ochrony danych. Jest to osoba, z którą możesz się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych. Z inspektorem możesz się kontaktować w następujący sposób:

  • listownie na adres: Inspektor Danych Osobowych Medicover, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa
  • przez e-mail: IOD@medicover.pl

Dane osobowe

Podane przez Ciebie dane osobowe przetwarzane są w celu:

  • objęcia Cię umową opieki medycznej,
  • dostarczenia Ci usługi niemedycznych polegające m.in. na doborze okularów
    i soczewek korekcyjnych,
  • dokonania rozliczeń z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej,
  • obsłużenia reklamacji jeśli wpłyną,
  • przekazania materiałów promujących produkty i usługi własne administratora danych,
  • archiwizowania Twoich danych zgodnie z przepisami prawa,
  • zapewnienia bezpieczeństwa osób i mienia (prowadzony monitoring wizyjny kliniki).

Przysługują Ci następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

  1. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych – jako że przetwarzamy Twoje dane w celach marketingowych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu,
  2. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych ze względu na szczególną sytuację – w przypadkach, kiedy przetwarzamy Twoje dane na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu,
  3. prawo wycofania zgody,
  4. prawo dostępu do Twoich danych osobowych,
  5. prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych,
  6. prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych, tylko w sytuacji jeśli nie będziemy zobligowani przepisami prawa do ich przetwarzania,
  7. prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych,
  8. prawo do przenoszenia Twoich danych osobowych, tj. prawo otrzymania od nas Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych lub zażądać, abyśmy przesłali Twoje dane do innego administratora. Jednakże zrobimy to tylko jeśli takie przesłanie jest technicznie możliwe.

Aby skorzystać z powyższych praw, skontaktuj się z nami lub z naszym inspektorem ochrony danych.

Szczegółowe informacje dotyczące realizacji praw znajdziesz tutaj ->>

Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Dane zbierane automatycznie

Podczas wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie rejestrowane są dane dotyczące Państwa aktywności, m. in. adres IP, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Dane te wykorzystywane są tylko i wyłącznie w celach administracyjnych i statystycznych.

Przesyłanie danych osobowych i komunikacja z naszymi serwerami jest zaszyfrowana i odbywa się z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Serwery, na których przechowywane są dane osobowe są własnością Medicover i są zabezpieczone przed dostępem osób nieupoważnionych.

Wykorzystanie ciasteczek („cookies”)

Nasza strona internetowa może wykorzystywać mechanizm „cookies”, który służy identyfikacji sesji użytkownika podczas korzystania z naszej strony. „Ciasteczka” nie zawierają żadnych danych osobowych i zapewniają poprawne działanie aplikacji.

W celu zablokowania przesyłania tego typu plików należy odpowiednio ustawić przeglądarkę mając na uwadze to, że niektóre funkcje witryny mogą nie działać.

Udostępnianie danych podmiotom trzecim

Medicover sp. z o.o. będzie przekazywać Twoje dane osobowe:

  • podmiotom przetwarzającym dane w imieniu administratora danych,
  • podmiotom uprawnionym przepisami prawa,
  • podmiotom i osobom fizycznym upoważnionym przez Ciebie.

Medicover sp. z o.o. zastrzega sobie prawo do zmian w treści polityki prywatności w sytuacji zmian w przepisach prawa polskiego lub wdrażania nowych rozwiązaniach technologiczno-informatycznych.

Nasze metody leczenia

Diagnostyka

Diagnostyka i Screening

Zanim wybierzemy odpowiednią metodę leczenia, każdy pacjent poddawany jest szczegółowej diagnostyce. W pierwszym etapie dokonujemy pomiarów masy ciała i oceny stanu zdrowia pacjenta.

Leczenie zachowawcze

Opracowując program leczenia zachowawczego, bierzemy pod uwagę przyczyny Twojej otyłości, styl życia i przyzwyczajenia żywieniowe, schorzenia, a także alergie.

Leczenie otyłości

Metodę leczenia balonem żołądkowym polecamy osobom, których BMI wynosi 28 lub więcej.
Jest ona oparta na małoinwazyjnym zabiegu założenia balonu żołądkowego.

Leczenie operacyjne

Leczenie operacyjne

To rozwiązanie polecamy osobom, których BMI wynosi 35 lub 40 które dodatkowo mają choroby wtórne do otyłości (nadciśnienie tętnicze, zespół bezdechu nocnego, zmiany zwyrodnieniowe stawów).

Nasi specjaliści

Zespół Kliniki Leczenia Otyłości tworzą lekarze wielu specjalizacji. Pracują wspólnie nad koncepcją leczenia każdego pacjenta i tworzą optymalne programy leczenia.

Chirurdzy

prof. Maciej Kielar

Absolwent Akademii Medycznej w Warszawie, specjalista drugiego stopnia w zakresie chirurgii ogólnej oraz chirurgii naczyniowej. Posiada dyplom Uniwersytetu w Strasburgu w zakresie chirurgii laparoskopowej.

Od 1990 roku wykłada w Warszawskiej Akademii Medycznej, a od 2006 – pełni tam funkcję Członka Rady II Wydziału Lekarskiego.

Jego zainteresowania dotyczą wielu dziedzin współczesnej chirurgii, w tym chirurgii bariatrycznej, której uczył się od wybitnego polskiego specjalisty – prof. Edwarda Stanowskiego.

Szef Kliniki Leczenia Otyłości Szpitala Medicover, wykonujący operacje bariatryczne (rękawowa resekcja żołądka, by-pass).

dr Andrzej Lewczuk

Absolwent Uniwersytetu Medycznego w Grodnie, specjalizacja w zakresie chirurgii ogólnej. Specjalizuje się w chirurgii narządów jamy brzusznej, wykonywanych metodą laparoskopową.

W zespole Kliniki Leczenia Otyłości szpitala Medicover pełni rolę chirurga prowadzącego.

Opiekuje się pacjentami w Oddziale Chirurgii po operacji wszczepienia balonu żołądkowego.

prof. dr hab. Edward Stanowski

Ukończył Wydział Lekarski na Wojskowej Akademii Medycznej w Łodzi. Od 1961 r. specjalizuje się w chirurgii ogólnej i onkologicznej. Posiada bogatą wiedzę z zakresu współczesnej chirurgii. Szczególne zasłużył się dla rozwoju i popularyzacji chirurgii laparoskopowej będąc jednym z pionierów tej dziedziny w Polsce.

Status prof. Stanowskiego jako wybitnego chirurga znajduje odzwierciedlenie w licznych tytułach i wyróżnieniach. Jest on m.in.: członkiem zarządu Europejskiego Towarzystwa Chirurgii Endoskopowej (od jego powstania), członkiem Komisji ds. Transfuzjologii i Hematologii Polskiej Akademii Nauk, oraz Polskiego Towarzystwa Onkologicznego.

Za całokształt pracy zawodowej prof. Stanowski został wyróżniony tytułem Honorowego Członka Towarzystwa Chirurgów Polskich.

Lekarz prowadzący

dr n. med. Patrycja Wachowska-Kelly

Absolwentka wydziału wojskowo – lekarskiego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Doświadczenie w leczeniu otyłości i specjalizację z chorób wewnętrznych uzyskała pracując w Klinice Gastroenterologii Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Jest współautorem książek: „Dieta i żywienie kliniczne” i „Dietetyka kliniczna” oraz publikacji w czasopismach medycznych o tematyce hiperalimentacji, nadwagi i otyłości.

W swoim dorobku naukowym prowadziła również działalność dydaktyczną szkoląc młodą kadrę dietetyków w Zakładzie Żywienia Klinicznego.

W swojej pracy doktorskiej stara się wyjaśnić problem zaburzeń czynnościowych przewodu pokarmowego, na które cierpi prawie 70% społeczeństwa.

Dr Wachowska-Kelly to lekarz, który swoim zapałem i determinacją zaraża pozytywną energią wielu pacjentów którzy borykają się z problemami nadwagi pomagając im tym samym przejść przez cały proces leczenia.

Dietetycy

mgr Ewa Kurowska

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

Od ponad pięciu lat szczególnie mocno związana z tematem profilaktyki nadwagi i otyłości. Jest dietetykiem w zespole Kliniki Leczenia Otyłości Szpitala Medicover.

Prowadzi pacjenta zarówno w leczeniu zachowawczym, jak i po procedurach bariatrycznych.

Przygotowuje indywidualną, zbilansowaną dietę, która pomaga osiągnąć zamierzony efekt leczenia.

dr Monika Molenda-Dąbrowska

Absolwentka studiów doktoranckich w SGGW w Warszawie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji gdzie przez ponad sześć lat prowadziła prace badawcze i zajęcia dydaktyczne.

Współautorka wielu publikacji naukowych oraz podręczników dla studentów z Toksykologii Żywności i Żywienia Człowieka.

W swojej pracy zawodowej zajmuje się nie tylko poradnictwem żywieniowym, ale przede wszystkim wspiera pacjentów w zmianie stylu życia i żywienia. Opracowywane przez nią zasady żywienia zawsze dobrane są do indywidualnych możliwości pacjenta, jego stylu życia oraz gustów kulinarnych.

Wyznaje tezę, że odpowiednio dobrany sposób odżywiania to sukces w leczeniu wielu objawów psychosomatycznych.

Psycholodzy

Psycholog Olivia Heringa

Absolwentka Wydziału Neuropsychologii Uniwersytetu w Maastricht -Holandia  (Psychology and Neuroscience). Jest w trakcie kończenia (IV rok -ostatni) podyplomowych studiów psychoterapii w Centrum Terapii Poznawczo-Behawioralnej w Warszawie przy ul Wilczej. Dodatkowo przygotowuje rozprawę doktorska na Uniwersytecie  Medycznym w Lodzi z zakresu Psychodermatologii (psychosomatyka).

Prowadzi psychoterapie indywidualna oparta na technikach  poznawczo-behawioralnych celem których jest wspólne z pacjentem zidentyfikowanie podstawowych jego problemów i wspólne przeanalizowanie zgłaszanych przez pacjenta trudności w celu ich rozwiązania.

Zajmuje się leczeniem depresji, zaburzeń lekowych, zaburzeń adaptacyjnych i innych. Mieszkała i studiowała w różnych krajach (Holandia, Belgia, Anglia, Portugalia, Hiszpania i Polska) przez co porusza się swobodnie w różnych kulturach i jeżykach (polski, holenderski, francuski, angielski, niemiecki, portugalski i hiszpański).

Fizjoterapeuci

Krzysztof Sobczak

fizjoterapeuta

Najprostsza definicja otyłości mówi, że jest to patologiczne zwiększenie ilości tkanki tłuszczowej w organizmie wynikające z zaburzenia stanu odżywienia – przyjmowania większej ilości energii w pożywieniu, niż wynosi jej zużycie.

Przyczyn otyłości jest wiele, choć najczęściej występuje ona w wyniku przekarmienia, złych nawyków żywieniowych, diety zbyt bogatej energetycznie w stosunku do potrzeb organizmu, zmniejszenia lub całkowitego braku aktywności fizycznej, stresu, zaburzeń emocjonalnych i psychicznych, czynników kulturowych oraz rodzinnych.

Mapa dojazdu do Szpitala Medicover

Osoby korzystające z komunikacji miejskiej mogą do nas dojechać autobusem linii 217 i 522.

Przystanek (Branickiego) znajduje się w odległości ok. 50 m od szpitala.

GPS 52,15513 N, 21,07863 E, 52’9’18 N, 21’4’43 E

Formularz kontaktowy

Zostaw swoje dane, skontaktujemy się z Tobą

** Jeżeli klikniesz „Zaznacz wszystkie poniższe zgody” automatycznie zaznaczasz wszystkie zgody. Możesz też zaznaczyć lub odznaczyć każdą ze zgód z osobna.

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych przez Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa w celu marketingu produktów i usług własnych w tym poprzez profilowanie/ przesyłanie materiałów marketingowych.
  • Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa oraz podmiotów Medicover Polska, informacji handlowo-marketingowych z użyciem telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i tzw. automatycznych systemów wywołujących w formie wiadomości elektronicznych (e-mail, SMS/MMS, serwisy internetowe, w tym portale społecznościowe, powiadomienia push)
  • Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa oraz podmiotów Medicover Polska, informacji handlowo-marketingowych z użyciem telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i tzw. automatycznych systemów wywołujących w formie połączenia głosowego (rozmowa telefoniczna, komunikaty głosowe IVR)
  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych przez Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa w celu marketingu produktów i usług podmiotów Medicover Polska, w tym poprzez profilowanie/ przesyłanie materiałów marketingowych.

* pola wymagane

Informacje podstawowe dotyczące przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych
  • Administrator danych: Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa
  • Cele przetwarzania: marketing własnych produktów i usług [w tym profilowanie]; marketing produktów i usług Medicover Polska [w tym profilowanie]
  • Podstawy prawne przetwarzania: Twoja zgoda
  • Prawa związane z przetwarzaniem danych: prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych; prawo dostępu do danych osobowych; inne prawa, o których mowa w szczegółowej informacji o przetwarzaniu danych
  • Odbiorcy danych: Podmioty przetwarzające dane osobowe w imieniu Medicover Sp. z o. o

Szczegółowe informacje o przetwarzaniu Klauzula informacyjna