Polityka Prywatności
Medicover Sp. z o. o.

Poufność danych i ochrona prywatności naszych Klientów stanowi dla nas kwestię priorytetową. W związku z tym w trosce o bezpieczeństwo Państwa danych oraz respektując obowiązujące przepisy prawa, w Medicover Sp. z o. o. ustanowiono politykę określającą zasady dotyczące sposobu gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych.

Podstawy prawne przetwarzania danych osobowych:

Medicover Sp. z o. o. przetwarza dane osobowe i wrażliwe w oparciu o przepisy prawa, m.in.:

  • Ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych
  • Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych
  • Ustawę z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta
  • Ustawę o działalności leczniczej z dnia 15 kwietnia 2011r.

Administrator Danych Osobowych

Zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych Medicover Sp. z o.o. z siedzibą przy Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa informuje, iż jest Administratorem Państwa Danych Osobowych.

Dane osobowe

Dane podane przez Państwa bądź uzyskane w celu wykonywania umowy o świadczenie medyczne lub niemedyczne będą przetwarzane przez Medicover Sp. z o. o w celu: świadczenia usług medycznych, zarządzania usługami medycznymi, świadczenia benefitów niemedycznych, wystawienia faktury, rachunku, prowadzenia sprawozdawczości finansowej, marketingu produktów własnych oraz archiwalno – statystycznym.

Podanie danych w kwestionariuszach na stronach www Medicover Sp. z o.o. jest w każdym przypadku dobrowolne, a ich przetwarzanie odbywa się wyłącznie za zgodą użytkownika.

Zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi (art. 32 ustawy z dnia29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych) Klient ma prawo:

  • dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania
  • informacji o celu, zakresie i sposobie przetwarzania danych osobowych,
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jego danych w celach marketingowych,
  • otrzymania informacji o udostępnianiu danych osobowych podmiotom określonym w przepisach prawa.

Realizacja powyższych uprawnień możliwa jest za pośrednictwem Działu Obsługi Klienta (dok@medicover.pl).

Aktualizacji danych teleadresowych (adresu e-mail oraz nr telefonu kontaktowego) możecie Państwo dokonać w każdej chwili przy użyciu platformy Medicover OnLine.

Zasady korzystania z platformy dostępne są na naszej stronie WWW pod adresem: online.medicover.pl/pdf/Informacje_o_Medicover_OnLine_PL.pdf

Możliwość zmiany pozostałych danych ma miejsce na recepcji w każdym Centrum Medicover. Zmiana danych osobowych może być dokonana jedynie przez upoważnionego pracownika Medicover w warunkach autoryzacji zmian przez Klienta (własnoręczny podpis Klienta na formularzu zmiany danych osobowych).

Administrator Bezpieczeństwa Informacji

W Medicover Sp. z o. o za nadzór nad prawidłowym przetwarzaniem danych Klientów odpowiada Administrator Bezpieczeństwa Informacji, powołany drogą uchwały przez Administratora Danych Osobowych. ABI został zarejestrowany w GIODO.

Polityka Bezpieczeństwa oraz proces zarządzania bezpieczeństwem informacji

Proces bezpieczeństwa informacji został zbudowany i certyfikowany w oparciu o wymagania normy ISO 27001:2013 oraz uzupełniony o wymagania prawa polskiego regulującego proces przetwarzania i ochrony danych osobowych i medycznych.
Kierownictwo Medicover zapewnia pełne wsparcie dla Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji i deklaruje, że wszyscy pracownicy spółki Medicover przechodzą pełne szkolenie z obowiązujących zasad bezpieczeństwa informacji oraz ochrony danych osobowych i medycznych. Ponadto wszyscy pracownicy Medicover zostali upoważnieni przez Administratora Danych Osobowych do przetwarzania danych osobowych i zobowiązani są do stosowania wytycznych Polityki Bezpieczeństwa oraz Instrukcji Zarządzania Systemem Informatycznym. Efektywności i skuteczności wdrożonego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji weryfikuje się kwartalnymi i corocznymi weryfikacjami zgodności SZBI z wymaganiami międzynarodowego standardu oraz wymaganiami prawnymi, a co roku przeprowadza się pełen niezależny audyt systemu SZBI.
Szczególny nacisk kładzie się na kontrole dostępu do danych osobowych i informacji medycznych oraz do systemów informatycznych przetwarzających te dane. Każdy pracownik posiada indywidualny dostęp, profilowany zgodnie z zasadą „need to know”, co oznacza, że do przetwarzania danych i informacji dopuszczone są wyłącznie osoby pracujące na stanowiskach, dla których dostęp do danych / informacji został zdefiniowany, jako uzasadniony i niezbędny do wypełniania obowiązków służbowych pracownika.

Dane zbierane automatycznie

Podczas wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie rejestrowane są dane dotyczące Państwa aktywności, m. in. adres IP, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Dane te wykorzystywane są tylko i wyłącznie w celach administracyjnych i statystycznych. Przesyłanie danych osobowych i komunikacja z naszymi serwerami jest zaszyfrowana i odbywa się z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Serwery, na których przechowywane są dane osobowe są własnością Medicover Sp. z o.o. i są zabezpieczone przed dostępem osób nieupoważnionych.

Wykorzystanie ciasteczek („cookies”)

Nasza strona internetowa może wykorzystywać mechanizm „cookies”, który służy identyfikacji sesji użytkownika podczas korzystania z naszej strony. „Ciasteczka” nie zawierają żadnych danych osobowych i zapewniają poprawne działanie aplikacji. W celu zablokowania przesyłania tego typu plików należy odpowiednio ustawić przeglądarkę mając na uwadze to, że niektóre funkcje witryny mogą nie działać. Więcej informacji zawiera Polityka Cookies.

Udostępnianie danych podmiotom trzecim:

Medicover Sp. z o. o. nie ujawnia danych osobowych osobom trzecim bez zgody osoby, której dane dotyczą, chyba, że obowiązek ujawnienia wynika z obowiązującego prawa (m. in. ZUS, policja, sąd, prokuratura). Medicover Sp. z o. o. zastrzega sobie prawo do zmian w treści polityki prywatności w sytuacji zmian w przepisach prawa polskiego lub wdrażania nowych rozwiązaniach technologiczno-informatycznych.

Zatwierdził: Zarząd Medicover Sp. z o.o.
Administrator Bezpieczeństwa Informacji

Nasze metody leczenia

Diagnostyka

Zanim wybierzemy odpowiednią metodę leczenia, każdy pacjent poddawany jest szczegółowej diagnostyce. W pierwszym etapie dokonujemy pomiarów masy ciała i oceny stanu zdrowia pacjenta.

Leczenie zachowawcze

Opracowując program leczenia zachowawczego, bierzemy pod uwagę przyczyny Twojej otyłości, styl życia i przyzwyczajenia żywieniowe, schorzenia, a także alergie.

Leczenie otyłości

Metodę leczenia balonem żołądkowym polecamy osobom, których BMI wynosi 28 lub więcej.
Jest ona oparta na małoinwazyjnym zabiegu założenia balonu żołądkowego.

Leczenie operacyjne

Leczenie operacyjne

To rozwiązanie polecamy osobom, których BMI wynosi 35 lub 40 które dodatkowo mają choroby wtórne do otyłości (nadciśnienie tętnicze, zespół bezdechu nocnego, zmiany zwyrodnieniowe stawów).

Nasi specjaliści

Zespół Kliniki Leczenia Otyłości tworzą lekarze wielu specjalizacji. Pracują wspólnie nad koncepcją leczenia każdego pacjenta i tworzą optymalne programy leczenia.

Chirurdzy

prof. Maciej Kielar

Absolwent Akademii Medycznej w Warszawie, specjalista drugiego stopnia w zakresie chirurgii ogólnej oraz chirurgii naczyniowej. Posiada dyplom Uniwersytetu w Strasburgu w zakresie chirurgii laparoskopowej.

Od 1990 roku wykłada w Warszawskiej Akademii Medycznej, a od 2006 – pełni tam funkcję Członka Rady II Wydziału Lekarskiego.

Jego zainteresowania dotyczą wielu dziedzin współczesnej chirurgii, w tym chirurgii bariatrycznej, której uczył się od wybitnego polskiego specjalisty – prof. Edwarda Stanowskiego.

Szef Kliniki Leczenia Otyłości Szpitala Medicover, wykonujący operacje bariatryczne (rękawowa resekcja żołądka, by-pass).

dr Andrzej Lewczuk

Absolwent Uniwersytetu Medycznego w Grodnie, specjalizacja w zakresie chirurgii ogólnej. Specjalizuje się w chirurgii narządów jamy brzusznej, wykonywanych metodą laparoskopową.

W zespole Kliniki Leczenia Otyłości szpitala Medicover pełni rolę chirurga prowadzącego.

Opiekuje się pacjentami w Oddziale Chirurgii po operacji wszczepienia balonu żołądkowego.

prof. dr hab. Edward Stanowski

Ukończył Wydział Lekarski na Wojskowej Akademii Medycznej w Łodzi. Od 1961 r. specjalizuje się w chirurgii ogólnej i onkologicznej. Posiada bogatą wiedzę z zakresu współczesnej chirurgii. Szczególne zasłużył się dla rozwoju i popularyzacji chirurgii laparoskopowej będąc jednym z pionierów tej dziedziny w Polsce.

Status prof. Stanowskiego jako wybitnego chirurga znajduje odzwierciedlenie w licznych tytułach i wyróżnieniach. Jest on m.in.: członkiem zarządu Europejskiego Towarzystwa Chirurgii Endoskopowej (od jego powstania), członkiem Komisji ds. Transfuzjologii i Hematologii Polskiej Akademii Nauk, oraz Polskiego Towarzystwa Onkologicznego.

Za całokształt pracy zawodowej prof. Stanowski został wyróżniony tytułem Honorowego Członka Towarzystwa Chirurgów Polskich.

Lekarz prowadzący

dr n. med. Patrycja Wachowska-Kelly

Absolwentka wydziału wojskowo – lekarskiego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Doświadczenie w leczeniu otyłości i specjalizację z chorób wewnętrznych uzyskała pracując w Klinice Gastroenterologii Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Jest współautorem książek: „Dieta i żywienie kliniczne” i „Dietetyka kliniczna” oraz publikacji w czasopismach medycznych o tematyce hiperalimentacji, nadwagi i otyłości.

W swoim dorobku naukowym prowadziła również działalność dydaktyczną szkoląc młodą kadrę dietetyków w Zakładzie Żywienia Klinicznego.

W swojej pracy doktorskiej stara się wyjaśnić problem zaburzeń czynnościowych przewodu pokarmowego, na które cierpi prawie 70% społeczeństwa.

Dr Wachowska-Kelly to lekarz, który swoim zapałem i determinacją zaraża pozytywną energią wielu pacjentów którzy borykają się z problemami nadwagi pomagając im tym samym przejść przez cały proces leczenia.

Dietetycy

mgr Ewa Kurowska

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

Od ponad pięciu lat szczególnie mocno związana z tematem profilaktyki nadwagi i otyłości. Jest dietetykiem w zespole Kliniki Leczenia Otyłości Szpitala Medicover.

Prowadzi pacjenta zarówno w leczeniu zachowawczym, jak i po procedurach bariatrycznych.

Przygotowuje indywidualną, zbilansowaną dietę, która pomaga osiągnąć zamierzony efekt leczenia.

dr Monika Molenda-Dąbrowska

Absolwentka studiów doktoranckich w SGGW w Warszawie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji gdzie przez ponad sześć lat prowadziła prace badawcze i zajęcia dydaktyczne.

Współautorka wielu publikacji naukowych oraz podręczników dla studentów z Toksykologii Żywności i Żywienia Człowieka.

W swojej pracy zawodowej zajmuje się nie tylko poradnictwem żywieniowym, ale przede wszystkim wspiera pacjentów w zmianie stylu życia i żywienia. Opracowywane przez nią zasady żywienia zawsze dobrane są do indywidualnych możliwości pacjenta, jego stylu życia oraz gustów kulinarnych.

Wyznaje tezę, że odpowiednio dobrany sposób odżywiania to sukces w leczeniu wielu objawów psychosomatycznych.

Psycholodzy

Psycholog Olivia Heringa

Absolwentka Wydziału Neuropsychologii Uniwersytetu w Maastricht -Holandia  (Psychology and Neuroscience). Jest w trakcie kończenia (IV rok -ostatni) podyplomowych studiów psychoterapii w Centrum Terapii Poznawczo-Behawioralnej w Warszawie przy ul Wilczej. Dodatkowo przygotowuje rozprawę doktorska na Uniwersytecie  Medycznym w Lodzi z zakresu Psychodermatologii (psychosomatyka).

Prowadzi psychoterapie indywidualna oparta na technikach  poznawczo-behawioralnych celem których jest wspólne z pacjentem zidentyfikowanie podstawowych jego problemów i wspólne przeanalizowanie zgłaszanych przez pacjenta trudności w celu ich rozwiązania.

Zajmuje się leczeniem depresji, zaburzeń lekowych, zaburzeń adaptacyjnych i innych. Mieszkała i studiowała w różnych krajach (Holandia, Belgia, Anglia, Portugalia, Hiszpania i Polska) przez co porusza się swobodnie w różnych kulturach i jeżykach (polski, holenderski, francuski, angielski, niemiecki, portugalski i hiszpański).

Fizjoterapeuci

Krzysztof Sobczak

fizjoterapeuta

Najprostsza definicja otyłości mówi, że jest to patologiczne zwiększenie ilości tkanki tłuszczowej w organizmie wynikające z zaburzenia stanu odżywienia – przyjmowania większej ilości energii w pożywieniu, niż wynosi jej zużycie.

Przyczyn otyłości jest wiele, choć najczęściej występuje ona w wyniku przekarmienia, złych nawyków żywieniowych, diety zbyt bogatej energetycznie w stosunku do potrzeb organizmu, zmniejszenia lub całkowitego braku aktywności fizycznej, stresu, zaburzeń emocjonalnych i psychicznych, czynników kulturowych oraz rodzinnych.

Mapa dojazdu do Szpitala Medicover

Osoby korzystające z komunikacji miejskiej mogą do nas dojechać autobusem linii 217 i 522.

Przystanek (Branickiego) znajduje się w odległości ok. 50 m od szpitala.

GPS 52,15513 N, 21,07863 E, 52’9’18 N, 21’4’43 E

Formularz kontaktowy

Zostaw swoje dane, skontaktujemy się z Tobą

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych przez Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa w celu marketingu produktów i usług własnych w tym poprzez profilowanie/ przesyłanie materiałów marketingowych.
  • Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa oraz podmiotów Medicover Polska, informacji handlowo-marketingowych z użyciem telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i tzw. automatycznych systemów wywołujących w formie wiadomości elektronicznych (e-mail, SMS/MMS, serwisy internetowe, w tym portale społecznościowe, powiadomienia push)
  • Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa oraz podmiotów Medicover Polska, informacji handlowo-marketingowych z użyciem telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i tzw. automatycznych systemów wywołujących w formie połączenia głosowego (rozmowa telefoniczna, komunikaty głosowe IVR)
  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych przez Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa w celu marketingu produktów i usług podmiotów Medicover Polska, w tym poprzez profilowanie/ przesyłanie materiałów marketingowych.

* pola wymagane

Informacje podstawowe dotyczące przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych
  • Administrator danych: Medicover Sp. z o. o, Al. Jerozolimskie 96, 00-807 Warszawa
  • Cele przetwarzania: marketing własnych produktów i usług [w tym profilowanie]; marketing produktów i usług Medicover Polska [w tym profilowanie]
  • Podstawy prawne przetwarzania: Twoja zgoda
  • Prawa związane z przetwarzaniem danych: prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych; prawo dostępu do danych osobowych; inne prawa, o których mowa w szczegółowej informacji o przetwarzaniu danych
  • Odbiorcy danych: Podmioty przetwarzające dane osobowe w imieniu Medicover Sp. z o. o

Szczegółowe informacje o przetwarzaniu Klauzula informacyjna